søndag 6. februar 2011

Guttas søndagshorn

I dag fikk jeg sove lenge og våknet opp til verdens fineste gutter som hadde laget horn til søndagsfrokosten. Kan man ønske seg noe mer? Veldig lenge siden jeg har spist horn i grunnnen..men det er jo bare så godt - spesielt med smør og brunost, sammen men god kopp te..mmmm..nam!Life is good!Fikk du også lyst på horn?Veldig koselig aktivitet sammen med barna - storebror var veldig stolt! Oppskriften under kan anbefales. God søndag. Ella xxx

Guttas søndagshorn:
Til 16 stk.

Du trenger:
50g smør
3dl melk
25 g gjær
1 ts salt
2 ss sukker
ca.450 g mel
Egg til pensling

Slik gjør du:
Smelt smør i en kaserolle. Tilsett melk, og hell væsken over smuldret gjær, salt og sukker. Tilsett det meste av melet og elt deigen. La den heve i 40 minutter. Elt deigen lett, og trill den til en kule. Sikt mel over bordet og deigen, rull deigen ut så du får en sirkel på ca.50-55 cm i diameter. Del sirkelen i 16 trekanter, trill hornene sammen. Sett dem til etterheving i 40 minutter på en stekeplate med bakepapir. Pensle dem med pisket egg, og stek hornene ved 220 grader i ca.13 minutter.

1 kommentar:

  1. Nam, de så jo kjempegode ut! Så heldig du er som har så snille gutter i hus:) Her har det vært bolle baking idag, men de måtte lage de selv. Ha en fortsatt fin søndag. Klem:)

    SvarSlett